Executieve Functies

Executieve Functies

Muziek Ontwikkelt! “Executieve Functies”

Inspirerende workshop voor iedereen die meer wil weten over executieve functies en muzikale toepassingen om de ontwikkeling van executieve functies te stimuleren.

Executieve functies zijn de controlefuncties die je zou kunnen zien als de dirigent van je brein. De dirigent help het brein bij het uitvoeren van het complexe concert van gedachtes, gedrag en emoties. Executieve functies spelen een centrale rol in de ontwikkeling van zelfregulatie. Je kunt executieve functies trainen met muzikale interventies om hiermee cognitieve, emotionele en gedragsproblemen van kinderen en jongeren te verminderen.

De workshop

Hoe werken executieve functies en op welke manier kan muziek een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van verschillende functies in een brein dat nog volop in ontwikkeling is? Muziek kan een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van een efficiënt hersennetwerk. Het helpt onafhankelijke hersendelen beter te laten samenwerken. Hoe? Dat gaan wij o.a. bespreken in deze workshop.Muziek maken levert een niet alleen een bijdrage in de jonge jaren, maar helpt ook bij het gezond ouder worden.

Info

De duur van de workshop is 120 minuten.
Aantal deelnemers is maximaal 20.
Locatie wordt per worskhop bekend gemaakt.
Open inschrijving.
Kosten € 40,- (incl. btw) per deelnemer.